PĂRINTELE ARHIDIACON PROF. UNIV. DR. SEBASTIAN BARBU-BUCUR A TRECUT LA DOMNUL

     Părintele Arhidiacon Prof. Univ. Dr. Sebastian Barbu-Bucur a trecut la Domnul pe data de 1 aprilie 2015, în jurul orei 12,00, la vârsta de 85 de ani.
     Părintele Arhid. Sebastian Barbu-Bucur a fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România din anul 1969. Doctor în Muzicologie și bizantinologie, în calitate de cadru didactic universitar a îndrumat multe generații de studenți în studiul muzicii bisericeşti de tradiție bizantină, căreia i-a imprimat, prin stilul compozițiilor sale, pecetea sensibilității românești.
     Maestrul a fost unul dintre cei mai importanți continuatori ai psalţilor români din trecut, precum şi cel mai important cercetător în domeniul muzicologiei bizantinologice contemporane. Cu o dăruire exemplară, a activat până în ultimele sale clipe, compunând şi publicând lucrări de o valoare inestimabilă. 
     În anul 2001, Părintele Arhidiacon Prof. Univ. Dr. Sebastian Barbu-Bucur s-a implicat activ în înfiinţarea unui program de studii de licenţă pentru studierea muzicii bizantine în cadrul Facultăţii de Litere şi Teologie a UOC, efort concretizat prin autorizarea dublei specializări Teologie didactică – Pedagogie muzicală, unică în ţară. Părintele Profesor a fost cadru didactic asociat al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” a UOC vreme de 8 ani (2001 – 2009), perioadă în care a instruit tot atâtea promoţii de studenţi, fiind întemeietorul şi dirijorul Corului de muzică bizantină „Gherontie Nicolau” al facultăţii.
     Cadrele didactice, studenţii şi absolvenţii Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Sfântul Apostol Andrei” a UOC aduc un pios omagiu maestrului Arhid. Prof. Univ. Dr. Sebastian Barbu Bucur în acest trist moment de despărţire.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!