Parteneriate

Cooperare internaţională

 

 

     Facultatea de Teologie are o strânsă colaborare cu centrul universitar Dante Aligheri din oraşul Regio Calabria, filiala „La Libera Accademia delle Lingue Europee ed Orientali” din Santa Severina – Calabria, Italia.

     În baza acestei colaborări, studenţii interesaţi de învăţarea limbii italiene pot efectua, gratuit, stagii de cercetare în Italia, de-a lungul întregului an. Astfel, ei pot aprofunda limba italiană şi obţine o diplomă emisă de Universitatea din Santa Severina care certifică cunoaşterea acestei limbi.

 

Începând cu anul 2010, Facultatea de Teologie a încheiat următoarele acorduri de colaborare cu diverse Universităţi din Europa:

 

  1. Protocoale de colaborare pentru doctorate în cotutelă (la Disciplina Drept canonic) cu Universitatea Pontificală din Toulouse (Franţa), cu Universitatea Pontificală Ioan Paul al II-lea din Cracovia (Polonia), cu Universitatea Națională din Atena (Grecia).
  2. Mai multe parteneriate inițiate de Centrul de Studii şi Cercetări Religioase şi Juridico-Canonice al celor Trei Religii Monoteiste (mozaică, creştină şi islamică) cu Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii  St. Kliment Ohridski din Sofia (Bulgaria), cu Facultatea de Drept canonic din Toulouse (Franţa), cu Institutul de Drept canonic al Universităţii Catolice Palma de Cima, Lisabona (Portugalia), cu Departamentul de Drept canonic din Universitatea Pontificală Ioan Paul al II-lea din Cracovia (Polonia); cu Institutul Niko Berdzenishvilial Universităţii de Stat din Batumi Shota Rustaveli (Georgia) etc.
  3. Un acord de cooperare cu Facultatea de Studii islamice din cadrul Universității din Sarajevo (Bosnia și Herțegovina).